Opa had dit geweldig gevonden...

Ook op korte termijn of bij een moment van twijfel mag je me altijd bellen... Een afscheid van je dierbare kun je nooit meer over doen... Zo bracht ik dit weekend een onverwachts bezoek aan het Crematorium Hart van Berkelland... Wat kreeg ik een warm gevoel toen ik de klein kinderen met een tas vol verf spullen uit de auto zag komen... Hoe mooi is het dat er tegenwoordig zo veel mogelijkheden en rituelen zijn, niets is gek of vreemd en het kan je zo helpen bij je verwerkingsproces. Samen liepen we naar de opbaar kamer, en toen kwamen er toch stiekem even herinneringen boven, hoe hard ik er ook tegen vocht... Maar als ik dan zie hoe de kinderen en klein kinderen de kist van hun vader en opa vol precisie en opperste concentratie beschilderen, om er iets heel moois en persoonlijks van te maken, dan vervagen mijn eigen herinneringen al heel snel en veranderen in dankbaarheid voor mijn werk...  

Al schilderend worden er herinneringen opgehaald aan opa en ik mag deze herinneringen voor ze vast leggen... Handafdrukken, teksten en tekeningen maken het tot een heel kleurrijk en mooi geheel...Vol trots kijkt oma naar het eindresultaat en zegt...

Opa had dit geweldig gevonden...